?

Er det normalt å fantasere om andre, eller tegn på at det ikke kan vare?

Kvinne 26 . 09 Mars 2021
Spørsmål

Jeg har opplevd i det siste (1-2 uker) at jeg setter mer spørsmål til forholdet med samboeren min. Jeg blir mer og lettere irritert på han, føler ikke like mye lyst/tiltrekning, vi har også hatt mer konflikter den siste mnd. Vi har hatt gode dager og stunder inni mellom, men jeg føler det har vært mye ikke så bra. Det sagt, skal jeg lever master snart og kjenner vell mer nå, mer enn noen gang, at pandemien negativt påvirker meg. Pga slikt forholdet er nå begynner jeg å sette spørsmål til følelsene mine.I en kort periode noen uker siden fantaserte jeg om at jeg møtte en annen, i det siste fantaserer jeg om at jeg får meg jobb i en annen by og må flytte( uten han). Jeg fantasere også mye om hvordan forholdet var i begynnelsen. Jeg blir bekymret, han er en veldig bra kjæreste, men slik som ting er nå, er jeg ikke helt fornøyd. Er dette normalt eller er dette e tegn på at dette kanskje ikke kan vare?

Kvinne (26)
Fagperson svarer
Hei

Ja, jeg vil si at det er normalt å fantasere om andre selv om du er i et forhold. Og som jeg leser deg, er det ikke en konkret person du har utviklet følelser for, men en fantasi eller dagdrøm, om noe nytt og spennende. Du minnes også tiden da dere var nyforelskede. Det høres ut som du savner spenningen og tiltrekningen det innebærer å nettopp ha møtt noen. Det skjønner jeg godt, livet er sjeldent så levende og engasjerende som når man er nyforelsket.

Nå derimot, er masterskriving og pandemi hverdagen, en klar kontrast til det du savner. Det ingenting spennende med en koronapandemi, og å være i innspurten på en master er vel heller ikke akkurat et afrodisiakum. Kanskje har dere gått mye oppå hverandre i det siste, ikke fått nok avveksling og variasjon, som har ført til krangler og irritasjon.

Jeg tror jeg ville ha ventet litt med å konkludere med at forholdet ikke kan vare. Hva med å planlegge en ferie sammen når masteren er levert? Finne noe som kan få dere ut av det daglige mønsteret, noe dere kanskje ikke har prøvd før, som krever litt av dere. Fjellklatring og glamping? Elvepadling og rorbu? Sove utendørs på en strand?  Lyst og tiltrekning er et overskuddsfenomen, og for mange kommer det tilbake når man får slappet godt av.

Det kan kanskje også skje mange nye ting for deg i tiden fremover, når master er levert? Ny jobb, nye aktiviteter og nye bekjentskaper kan kanskje dekke noe av behovet ditt for spenning?

Dersom det ikke skulle hjelpe, og du fortsatt kjenner på en følelse av at noe ikke stemmer, får du ta deg en ny runde hvor du vurderer om forholdet er det rette for deg. Men husk at ingen par er nyforelsket evig, og at mange andre verdier er viktige i et forhold, sånn som tillit og trygghet.

Jeg ønsker deg lykke til med innspurten av masteren din og håper at du finner ut av det med kjæresten din!

 

 

 

 

Vennlig hilsen

Klinisk sosionom i SiO Helse

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?